- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Sůl | 2.5 | 
| Játra vepřová (syrová) | 140 | 
| Olej běžný (průměr) | 10 | 
Dochucovadla:
sůl, pepř mletý
Energetická hodnota celkem: 1071 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 27, 
                                                        Tuky (g): 14, 
                                                        Sacharidy (g): 6,
                                                        SAFA (g): 2,
                                                        Cukry (g): 0,
                                                        Vláknina (g): 0,
                                                        Sůl (g): 3
                                                        
                                                        
Postup přípravy
Očištěná a opláchnutá játra odblaníme, nakrájíme na plátky, na okrajích nařízneme, plátky mírně naklepeme, opepříme a rychle opečeme po obou stranách na oleji. Opečená játra osolíme a na talíři přelijeme vlastním výpekem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









